SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

INBJUDAN
Här finner du en inbjudan till vår Parasport satsning.

PARASPORT
Vill du börja röra på dig?
Järfälla Löpskytteklubb välkomnar barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vår filosofi är att träna inkluderat med övriga medlemmar i klubben där alla kan vara med på sina villkor. Vi har valt en integrerad modell vilket gör att vi behöver hitta lösningar som fungerar under träningspassen. Vi tänkte lösa detta med extra stöd från föräldrarna som är med på träningen och hjälper till. Sporten är fantastisk då alla kan träna tillsammans, vilket i sin tur skapar en väldigt fin vänskap mellan alla medlemmar.

Har du aldrig idrottat förut?

Hos oss är du alltid välkommen oavsett om du aldrig tidigare har någon idrottserfarenhet. Hos oss kan man komma och prova på och vi brukar vid varje terminsstart ha prova-på dagar där man får testa för att se om denna idrott och förening passar dig. Om det visar sig att prova-på dagarna redan har varit går det bra att kontakta oss och vi kommer överens om en ny tid.


Varför ska du börja med skytte? 

Skytte har en hel del fördelar, förutom att det är roligt såklart. Du övar upp din förmåga att koncentrera dig och fokusera. Du övar upp din kroppskontroll när du ska slappna av inför varje skott. Du lär dig disciplin och respekt när du hanterar vapen. I skytte har du också lätt att mäta dina framgångar och tävla mot dig själv.


Vem kan träna Löpskytte?

Oavsett vilken typ av funktionsnedsättning du har kan du träna Löpskytte. Du skjuter med antingen pistol eller gevär mot en måltavla.


Vilka är det som tränar mest?

Skytte utövas mest av personer med rörelsenedsättning, men i verksamhet finns även för idrottare med synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning.


Varför skall du träna?

- Det är roligt

- Träffa nya vänner

- Utmana dig själv

- Må bättre


 ... Ingen anledning är bättre eller sämre!


Några Youtube klipp

Video om att börja idrotta

https://www.youtube.com/watch?v=C7tdHHEAqso&feature=youtu.be


Vi kan skapa ett samhälle som inkluderar alla – det skulle gynna dig

 
Samarbetar med