TERMINSSTART 2 SEPTEMBER 2018
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vad är löpskytte?

När tränar man löpskytte?

Löpskytte är en året runt sport och precis som namnet antyder en kombination av två helt skilda sporter, löpning och skytte. Om du inte kan springa kan du gå, cykla, köra hinderbana o.s.v.


Vilken typ att skjututrusning används?

Vi använder optiska gevär och pistol som är helt ofarliga.


Är skyttet farligt?

Nej, den utrustning vi använder är optiska vapen och helt ofarliga, lämpar sig som en underhållande motionssport för hela familjen, där hela familjen kan finna stor glädje i kombinationen. Sedan passar det också för dem som vill ha tävlingsmomentet.


Ljudnivån?

En fördel med denna idrott är att skjutningen är helt ljudlöst dvs. det smäller inte när vi skjuter och kan därför inte leda till några hörselskador.


Hur utövas Löpskytte?

När vi utövar löpskytte använder vi oss av exakt ofarliga skytteutrustning som bygger på opto-elektronisk teknik. Det innebär att en kamera i geväret/pistolen fångar upp en Ir-källa (mål). Med mycket stor noggrannhet registreras skottet och skjutresultatet visas antingen på en särskild display. Skjutningarna lagras i gevärets/pistolens moderkort vilket möjliggör att man i efterhand kan analysera skjutresultatet. Löpskyttemålen med fem prickar registrerar träff genom att lysa grön och rött vid bom.


 
Samarbetar med